Wat is een Work Team?

Work Teams

Stichting MMWT heeft inmiddels jarenlange ervaring in het begeleiden en faciliteren van zogenaamde Work Teams. Zo’n team bestaat uit 2 tot 10 vrijwilligers, die niet alleen sponsoracties willen voeren voor een van de projecten in het Embangweni Hospital, maar ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen willen steken in Malawi.

Het Work Team gaat gedurende ca. 2 weken naar het Embangweni Hospital. Daar verblijven de vrijwilligers in de directe nabijheid van het bouwproject en werken ze dagelijks mee met de Malawiaanse bouwlieden. Zo’n verblijf in Malawi is een onuitwisbare ervaring. De vrijwilligers komen intensief in contact met de lokale bouwers en de gezondheidszorg in Malawi. De contacten met de lokale bevolking raak je je leven lang niet meer kwijt!

De reis- en verblijfskosten van de Work Teams zijn voor de vrijwilligers zelf. De opbrengsten van de sponsoracties worden aangewend voor het aanschaffen van de benodigde bouwmaterialen en voor het betalen van de lonen van de Malawiaanse bouwers. N.B. de bouwprojecten geven gemiddeld 10 maanden werkgelegenheid voor ongeveer 30 bouwlieden!

Work Teams krijgen ondersteuning van de Stichting MMWT. Er is een uitgebreide teamgids beschikbaar. Ook organiseert de stichting het lokale verblijf voor de Work Teams. De lokale opvang en begeleiding van de teams wordt verzorgd door Gerrit en Bernadine Roorda. Zij wonen als vrijwilligers namens de Stichting MMWT in Embangweni en superviseren en controleren alle projecten.

Onze Work Teams

Jongerenteam Houten 2022

In juli 2022 is na 2 jaar wachten vanwege de coronapandemie team van jongeren uit Houten tussen 18 en 23 jaar in Malawi aan het werk

Lees meer

Ladies team Houten 2018

In 2018 is een groep vrouwen uit Houten in Malawi geweest. Het ultieme bewijs dat een Workteam voor iedereen toegankelijk

Lees meer

Family team Nunspeet 2019

Ook van buiten Houten zijn er geregeld mensen actief die zich via een workteam inzetten voor

Lees meer