Projecten

Stichting Malawi Mission Work Team (MMWT) ondersteunt vanuit christelijk perspectief van naastenliefde het Embangweni Hospital in Malawi. Sinds 2006 wordt ieder jaar een nieuw renovatieproject uitgevoerd. In elk project wordt een deel van het ziekenhuis grondig gerenoveerd of zo nodig herbouwd en uitgebreid. Afgelopen jaren zijn zo de kinderafdeling, de mannen- en vrouwenzalen, de verloskamers en de chirurgische afdeling  met brandwonden-unit volledig vernieuwd.

Alle projecten worden uitgevoerd door Malawiaanse werknemers. Zij werken met materialen uit het land zelf. De projecten worden aangestuurd door de heer Piet du Plessis. Hij woont met zijn vrouw Estelle in Embangweni en is namens de Stichting MMWT verantwoordelijk voor de inkoop van materialen, het begeleiden van de werknemers en voor het technisch correct uitvoeren van het project. Jaarlijks worden de projecten door enkele bestuursleden van MMWT gecontroleerd.

Alle bestuursleden van het MMWT werken Pro Deo en Piet ontvangt alleen een bescheiden vrijwilligersvergoeding. Hierdoor zijn de kosten van de stichting minimaal. De projecten worden betaald vanuit particuliere en zakelijke giften aan de stichting. Daarnaast zendt het MMWT teams uit die (een deel van) projecten adopteren.

Lopende projecten

Training medisch personeel

Capacity Building als kerntaak!

Lees meer

Renovatie operatiekamer

Een nieuwe operatiekamer is hard nodig.

Lees meer

Ablution Block

Naast de in 2020 opgeleverde kinderafdeling wordt een sanitaire ruimte (ablution block) gebouwd

Lees meer